tisdag 23 februari 2010

Efter att ha letat igenom alla flyttkartonger i mitt källarförråd två gånger och nästan gett upp på att hitta igen mina tvåändsstickningsgarner så fann jag dem äntligen i söndags. Jag hade varit så förutseende när jag flyttade till Örebro i januari att jag hade lagt garnerna i ett skåp i lägenheten där jag enkelt skulle hitta dem, och sedan glömt av det. Det hjälper inte mycket att vara förutseende om man inte minns att man är det!

Nu har jag iaf startat på ett nytt par vantar i rött och svart men jag stickar helt utan mönster eller diagram och det brukar alltid sluta med att jag repar upp allt och börjar om när jag får mer inspiration och mönsteridéerna börjar växa i min hjärna.

5 kommentarer:

Elanit sa...

Hej!

Jag har börjat tvåändssticka! Mycket tack vare din blogg faktiskt. Jag har lagt upp och stickat rätt efter en bok, och det är ju int svårt alls! Lite mer tid tar det kanske, men jag tycker att jag har rätt så bra hastighet ändå, trots att jag vet att jag inte håller garnändarna på rätt sätt.
Nu har jag dock försökt att göra ett litet krusmönster, men det är lögn att jag får det att se ut som det ska med hjälp av bara boken! Funderar på att sticka lite i färg i stället, som dina rättviksvantar t ex, tills jag har hittat någon i närheten som kan visa mig hur!

Elanit sa...

Hej igen!

Nu har jag börjat sticka en rättvisvante efter din beskrivning! Jga trodde ju att jag skule komma undan kruset på så vis, men när jag väl började sticka så insåg jag att det inte var fallet! Hur som helst så tror jag faktiskt att jag fått till det! Kan inte du vara snäll och kika in på min blogg och se vad du tror - ser det rätt ut?
Tack så jättemycket för att du publicerat ditt mönster - detaljerna förhöjer verkligen mönstret från boken! Du har gjort ett fantastiskt arbete!

Elanit sa...

Tack!

Susanne sa...

Tack för en jättefin blogg, det finns något till dig på min :)

Elanit sa...

Hej igen!

Nu är vantarna klara!
TACK så jättemycket för att du delat med dig av mönstret!
Jag är verkligen nöjd med dem!