tisdag 7 augusti 2007

PåsömsvantarDessa vantar är inte i tvåändsstickning utan i vanlig stickning, vilket man inte minst märker på att jag har slitit hål på dem. Nästa gång jag broderar kommer det vara på ett par tvåändsstickade vantar som inte slits så lätt, jag är på tok för lat för att laga vantar. Matrialsatsen till vantarna finns att köpa via Floda hemslöjdsförening i Dala-Floda. Där finns även en materialsats till ett par tvåändsstickade pulsvärmare i flodamönster och en massa andra fina saker.

6 kommentarer:

Dödergök sa...

Å det känns så inpirerande att läsa dina inlägg. Jag sitter själv i startgroparna till ett par påsömmade vantar ( de är på planeringsstadiet i huvudet och garn ska inskaffas så fort kassan tillåter det) och det är så kul att läsa om en annan kulla som tycker om de gammla traditionella mönstren! :)

Kristina sa...

Tack detsamma! Jag är inne och kollar din blogg minst en gång om dagen. :) Det är så inspirerande och roligt att kolla vad andra sysslar med. Vem kunde tro att internet skulle ge hemslöjden en sådan skjuts?

Mamma P och Prins Jo sa...

wow vilka fina vantar! Det ser fantastiskt ut.

Anna sa...

Köpte du materialsatsen från Floda-sidan? If so, finns det beskrivning med i kitet, eller är förutsättningen att man redan kan? Broderiet alltså. ^_^
Jättefina btw! :)

Kristina sa...

Tack! Jag köpte kitet (Påsömvante med kavelfrans)i Dala-Floda på hemslöjdsföreningen för något år sedan och jag tror inte att det är exakt samma kit som de säljer nu via hemsidan men nästintill. Kitet kom med ett uppritat mönster och med ett blad om hur man tillverkar en kavelfrans att sy fast runt handleden. Jag har aldrig broderat påsöm tidigare men det var ett bra kit att börja med. Lycka till! :)

uzmanamator sa...

WOW! This is perfect!
I can't understand what is writting above but this knitting is great ....