lördag 7 februari 2009

Det händer ibland (men väldigt sällan) att jag virkarJag är lite sugen på att virka något i flerfärgsvirkning, det var länge sedan jag virkade. Vantarna på bilden är 6-7 år gamla och är det första och enda par jag har virkat. Garnet och mönstret till vantarna är inköpta på Nickusboden, Nås hemslöjdsförenings butik i Nås. Vantarna är virkade i Fyrisgarn med en 1 mm virknål.

6 kommentarer:

Miss Double W sa...

wow, if I knew before that you can do such beautiful things with crocheting, I'd have spent more time learning it. great choice of colours.

Kristina sa...

Thanks! I've never been much for crocheting either. I do it once every ten years or so and then I have to completely re-learn the technique :).

Anonym sa...

Tackar Kristina!! Jag älskar vantarna! Sååååå fin fin fin! :)

Anonym sa...

Hur virkade du dessa eftersom de är enbart svarta på insidan? Lät du de andra färgerna löpa med runt hela vägen? Har köpt mönster men det står inget.

Kristina Westerlund sa...

Hej! Kul att du har köpt mönstersatsen! Jag väljer att citera mig själv från ett gammalt inlägg om virkning: "Flerfärgsvirkning är en enkel teknik, i alla fall när man bara virkar med två färger. Man virkar vantar med fasta maskor runt, runt och den tråd man inte används virkas in i arbetet. Då slipper man långa trådar på insidan." Du låter alltså de andra färgerna löpa med men invirkade i maskorna så att de inte syns. Lycka till!

Anonym sa...

Jag läste det där i din blogg, men trodde ändå att det var på nåt annat sätt eftersom de svarta vantarna inte var mönstrade runt om :). Det var också via din blogg som jag alls hittade mönstersatsen!