lördag 31 oktober 2009

Välkommna!


Oj så många besökare som dyker upp i min tvåändsstickningshörna, tack för det Dödergök. Jag hoppas att ni hittar inspiration och greppar stickorna och börjar sticka tvåänds.
Själv har jag stickat tvåändsstickning i ca tio år. Jag lärde mig tekniken genom att följa instruktionerna i boken "Tvåändsstickat - vackert slitstarkt varmt" av Birgitta Dandanell som jag lånade på biblioteket. Mitt första vantpar var fula som stryk men tekniken gav mig ändå blodad tand och numera stickar jag nästan bara tvåändsstickning. Jag använder mest Wålstedts z-tvinnade tvåändsstickningsgarn men har stickat med s-tvinnade garner också och inte märkt någon egentlig skillnad mellan dem. Jag använder Wålstedtsgarnet för att jag gillar det, garnet är ojämnt och ibland tjockt och ibland tunt men jag tycker bara att det är charmigt faktiskt.
Stickning ska vara roligt och ge en chans till kreativt utlopp som man kanske inte annars får i vardagen och inte något som är omgärdat med måsten eller liknande. Låt i alla fall stickningen vara ett kravlöst område i livet där man inte måste någonting som man inte vill.
Nej, greppa stickorna och ge tvåändsstickningen en chans men var varnade: Risken är stor att ni inte kan sluta när ni väl har börjat...

5 kommentarer:

Snuttan sa...

hejhej! det var längesedan. hur har du det? :) vantarna blev jättefina. again! :D ha det så bra, kristina! /snuttan

Kristina sa...

Hej! Tack för din snälla kommentar! Jo det är fint med mig, hur är det själv? Srickning framför brasan såg jättemysigt ut!

Naturlikt sa...

Du gör verkligen jättefina vantar! Jag provade också på tvåänds för ett antal år sedan...Det blev ett par vantar som jag faktiskt använder, men de är inte speciellt fina. Fick aldrig kläm på de där aviga maskorna... Nu börjar jag ladda för att sticka tvåänds igen! Din blogg kommer säkerligen att inspirera mig när jag väl kommer igång!

Clara sa...

Dina vantar är verkligen fantastiskt fina, jag blir jätteinspirerad av dig nu när jag försöker lära mig tvåändsstickning.
Jag länkade till dig från min blogg, du har fått en utmärkelse av mig där.
/Clara

Kristina sa...

Åh tack Naturlikt och Clara! Vad roligt att ni blir inspirerade att prova på själva. Det är verkligen inte svårare än vanlig stickning men som alltid med en ny teknik måste man ha lite tålamod i början. Jag ser fram emot att se era alster!