söndag 11 oktober 2009

Min första magic loop-vante är klar


Jag gillar magic loop-tekniken och tror inte jag kommer gå över till strumpstickor igen i första taget. Stickningen blir slätare och man slipper den där fula randen av maskor i skarven mellan stickorna som jag i alla fall får när jag stickar med strumpstickor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Emkristi
Det er nogle rigtig smukke vanter du laver!! Jeg har i langt tid ville prøve tvåendstickning men er kun nået til at købe to hekto z-tvunnet uld. Har lånt bøger og skal prøve mig frem efter dem.
Meget smukt med dine påsømsvanter!! og tak for beskrivelsen af kalvefrans. Kender du et sted på nettet hvor påsømsteknikken bliver beskrevet?

Venlig hilsen Mette

Kristina sa...

Hej Mette!
Tack för allt beröm :). Det går utmärkt att lära sig tvåändssticka via böcker, de var så jag själv lärde mig tekniken en gång i tiden. Titta också på Mamma P:s instruktiva tvåändsstickningsskola http://mammaphandarbetar.blogspot.com/search/label/tv%C3%A5%C3%A4ndsstickningsskola där hon visar de olika maskorna. Påsömsbeskrivningar är det dåligt av på nätet, mitt förslag är att du helt enkelt googlar på "påsöm". Här finns också fina bilder: http://www.dt.se/pralin/article423099.ece
/Kristina

Miss Double W sa...

simple white and beautiful! :D

Anonym sa...

Hej igen!
Tak for links...Når jeg har strikket min spedetröja så må jeg igang med tvåändstickning/Mette

Stick-kine sa...

Jättefin vante! Stickade du båda samtidigt eller en och en? Lite knepigt med 2 skulle jag tro, har aldrig provat.
Hälsn.

Hemskapat sa...

För den som är intresserad av tvåändstickning kommer helgkurs på Runmarö att genomföras under 2010!
Varmt välkomna, för mer info se www.sticktanten.se