tisdag 30 december 2008

En vante med en överdimentionerad bollHär hänger min första Rättviksvante och torkar över spisen. Bollen blev kanske lite stor men annars är jag riktigt nöjd med resultatet. Jag glömde resten av garnet och mönstret till kragen hemma i Stockholm så nu blir det lite ofrivillig paus i stickandet ett par dagar.

tisdag 23 december 2008

Farmors vantarMitt nästa projekt blir att kopiera min samiska farmors vantar. Fast först måste jag bli av med den här febern som jag dras med.

lördag 20 december 2008

Jag har skapat ett monster

Puh! Första kragen är fardigstickad och nu har jag börjat på själva handen. Nu ska jag packa alla nystan och bege mig hem till Dalarna över julen.

fredag 19 december 2008

Galenskap på 160 maskor

Efter alla Moravantar har jag börjat på ett par Rättviksvantar. Det speciella med Rättviksvantar är att de har väldigt vida kragar och därför sitter jag nu här och stickar med 160 maskor! Det går framåt men galet långsamt. Jag får se det hela som ett test av mitt tålamod...

fredag 12 december 2008

Årets julkort

Det här inlägget är helt orelaterat till stickning eftersom jag blev såpass nöjd med årets julkort får de vara med ändå. Idéen är väldigt enkel, jag klippte rundlar i vackra japanska origamipapper som jag sedan klistrade upp på en bit grå kartong. Sedan sydde jag en grov söm med knyppeltråd över kortet och avslutade med att stämpla "God Jul" i röd lack över sömmen. Tio kort tog 1-1,5 timme att göra. Nu återstår att köpa frimärken och lägga korten på brevlådan och känner jag mig själv rätt är det här problemen börjar. Alltför många gånger har jag glömt bort att posta julkorten i tid till jul...